#IKRIJVOORNL Met Interpolis

Help mee aan een film vol impact

Stichting Yannick

Hoe kan het dat we heel goed weten wat de vreselijke gevolgen kunnen zijn van je mobiel gebruiken in het verkeer, maar dat we het vervolgens toch massaal doen? Serieus, hoe kan dat toch?

Voor eens en voor altijd!

Met het geld van #IkrijvoorNL wil Stichting Yannick een film laten maken die hun verhaal vertelt. Voor bewustwording, maar vooral om mensen nu echt voor eens en altijd te laten stoppen met het gebruiken van de mobiele telefoon in het verkeer. Om de film en dus de boodschap bij de jongere doelgroepen te krijgen gaan ze bekende YouTubers en televisieprogramma’s inzetten.

Benodigd budget

Tussen de € 20.000,- en € 25.000,-

Over stichting Yannick

Na een etentje fietst Yannick Frijns (21) met een vriendin over een rechte polderweg naar huis. Ze komt er nooit aan. Een waarschijnlijk appende bestuurster komt van achter en rijdt haar aan zonder te remmen of uit te wijken. Yannick had geen schijn van kans. Ze overleeft het ongeluk niet.

Van zinloos naar zinvol

De zinloze dood van Yannick betekende de geboorte van stichting Yannick. De oprichters, ouders Frank Frijns en Lauranne Jansen, willen er met de stichting voor zorgen dat verkeersdeelnemers zich bewust worden van de gevaren van het gebruik van mobiele telefoons tijdens verkeersdeelname. Ook strijdt stichting Yannick voor een overheid die meer doet aan voorlichting, handhaving, controle en een aangepaste wetregelgeving.

Twitter Facebook