#IKRIJVOORNL Met Interpolis

FEAR Joy of Missing Out. Stem voor dit onderzoek!

TeamAlert

Door jongeren te confronteren met wat er mis kan gaan als je je smartphone gebruikt in het verkeer creëer je bewustwording, zeker waar. Maar is dat genoeg om het gedrag ook te veranderen? TeamAlert wil onderzoeken of ze dit ook anders kunnen aanpakken.

Van FOMO naar JOMO

Hoe jonger de verkeersdeelnemer, hoe hoger de mate van telefoongebruik in het verkeer. Veel jongeren en hun telefoon zijn onafscheidelijk. De angst om iets te missen speelt een grote rol. Dit is het bekende FOMO, The Fear Of Missing Out! Langzaam ontstaat nu ook een omgekeerde trend, JOMO; The Joy Of Missing Out! Dit is het bewust afsluiten van social media om te genieten van het feit dat er geen afleiding is. TeamAlert wil achterhalen hoe jongeren bewust gemaakt kunnen worden van de voordelen van JOMO en dit stimuleren.

Uitvoerig onderzoek als startpunt

Geloof jij in dit mooie onderzoek? Met het geld van #IkrijvoorNL laat TeamAlert
kwalitatitief onderzoek doen om te achterhalen hoeveel jongeren in Nederland gevoelig zijn voor JOMO en daarna een kwantitatieve toets om te bepalen of de resultaten van de focusgroepen ook onder een grotere groep blijven staan.

JOMO als nieuwe norm

Als uit onderzoek blijkt dat jongeren positief beïnvloed kunnen worden, kan gewerkt worden aan een sociale norm rondom JOMO. Jongeren worden benaderd op een opbouwende manier door te laten zien hoe je óók met je telefoon kunt omgaan, in plaats van telefoongebruik te verbieden. Via deze vorm van empowerment stellen we jongeren in staat om niet afgeleid te worden door hun telefoon in het verkeer.

Benodigd Budget

€ 35.000,-

Over TeamAlert

TeamAlert is een groeiend team van zo’n 30 young professionals en meer dan 60 uitvoeringsmedewerkers van dezelfde leeftijd als de doelgroep. Jaarlijks zijn ze met ruim zeshonderd projecten aanwezig op scholen, festivals en andere plekken waar jongeren graag komen.

Droom

De droom van TeamAlert is het leven van jongeren en dat van hun vrienden, klasgenoten en alle andere leeftijdsgenoten, beter maken. Hoe ze dat doen? Door jongeren uit te dagen het meeste uit hun leven te halen en ze te laten zien hoe ze hun leven gelukkiger, veiliger en gezonder kunnen leiden. TeamAlert houdt zich bezig met verschillende thema’s zoals verkeersveiligheid, een gezonde leefstijl of omgaan met geld.

Twitter Facebook