#IKRIJVOORNL Met Interpolis

Train jezelf mobielvrij met ETSV

Sandra Weise

‘Een ongeluk zit in een klein schermpje’

Educatieve Training Smartphonegebruik in het Verkeer (EMSV) is een training gericht op de oorzaken en gevolgen van het gebruik van een mobiele telefoon in het verkeer.
In haar werk bij de verslavingsreclassering gaf Sandra 8 jaar lang gedragstrainingen. De impact van deze trainingen op de deelnemers, overtuigde haar van de effectiviteit ervan.

Dynamisch en interactief

De dynamische en interactieve e-learning is gericht op het gebruik van de smartphone door automobilisten. Tijdens deze online training vergroot de deelnemer zijn inzicht in zijn of haar rijgedrag en in de gevolgen van soms onbewuste risicovolle rijgewoonten. De training bestaat uit verschillende onderdelen. Bewustmakende stellingen, een kennisquiz en een learning game in de vorm van een virtuele simulatie. Je sluit af met een reflectie en krijgt elk half jaar een opfrisbeurt.

Inzicht en verantwoordelijkheidsgevoel

Het doel is inzicht en verantwoordelijkheidsgevoel creëren, zodat deelnemers zelf besluiten om hun smartphone niet meer te gebruiken achter het stuur.
Rij jij voor het initiatief van Sandra Weise? Groot gelijk! Dan kan zij met het geld gaan zorgen dat deze training op de markt komt.

Benodigd Budget

€ 40.000,-

Over Sandra Weise

Met een man die vliegt, wordt mij regelmatig gevraagd naar de veiligheidsrisico’s in de luchtvaart. Mensen hebben een levendige verbeelding, zeker als het gaat over wat er allemaal mis kan gaan tijdens een vlucht. Heel verklaarbaar, want 1 op de 3 Nederlanders heeft een zekere mate van vliegangst.

Veilig thuiskomen doe je samen

Mijn bezorgdheid zit alleen níet in de uren die mijn man doorbrengt in de lucht, maar juist in alle uren dat hij in de auto zit op weg van Breda naar Schiphol en terug. En samen met alle andere weggebruikers, is veilig thuiskomen iets dat je niet alleen doet. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid van alle weggebruikers. Het gebruik van een smartphone achter het stuur maakt een automobilist onoplettend, afgeleid, onvoorspelbaar en daarmee een gevaar in al het verkeer om hem heen.

Twitter Facebook